ديتاپروژکتور چیست؟
ديتاپروژکتور دستگاهي است که قادر است از طريق وروديهاي خود تصاوير و اطلاعات کامپيوتري و يا ويدئويي را از کامپيوتر، VCD ، DVD ، دوربين فيلمبرداري، دوربين ديجيتال ، تلويزيون، ويژوالايزر و … دريافت و پردازش کرده و با بزرگنمايي بر روي صفحه به نمايش در آورد.
موارد موثر در انتخاب دیتا پروژكتور عبارتند از:
تكنولوژي:
تکنولوژیLCD
اکثر پروژکتورها با تکنولوژی LCD کار می کنند ، LCD مخفف نمایشگر کریستال مایع می باشد ، این سیستم نمایش جداگانه ای از هر یک از نقاط تصویر بر روی یک نمایشگر را امکان پذیر میسازد ، و هر یک از این نقاط بوسیله یک سیستم هوشمند کنترل می گردد. این نقاط می توانند به صورت دلخواه تغییر داده شوند تا بدینوسیله تصویر شفاف و واضحی ایجاد گردد. کاربرد اصلی این تکنولوژی جهت نمایش تصویر در پروژکتورها و مانیتورهای مسطح می باشد . پروژکتورهای LCD نور را به رنگهای اصلی (قرمز- سبز- آبی ) تفکیک کرده و سپس با هدایت آن به نمایشگر های LCD مجددا با هم ترکیب می نماید. در این سیستم برای هر یک از نقاط تصویری و رنگ های اصلی یک نمایشگر LCD وجود دارد .
تکنولوژی DLP
تکنولوژی (Digital Light Processing ) DLP به معنی پرداژش دیجیتالی نور می باشد . یکی از حرفه ای ترین شرکتها ی بین المللی با ساخت تکنولوژی DLP راه حلی کاملا دیجیتالی جهت نمایش تصاویر ارائه داده است . بطوری که از این طریق سیستم های پروژکتور توانایی نمایش تصاویر ویدئویی و گرافیکی برای مقاصد تجاری ، رسانه ای آموزشی و سرگرمی با کیفیت فوق العاده بدست آورده اند .
تکنولوژی DLP با استفاده از انحراف آینه های میکروسکوپی دیجیتالی کار می کند . DMD به معنی دستگاه میکرو آینه ای دیجیتالی ، چیپ نیمه هادی کوچکتر از ناخن انگشت می باشد . DMD به عنوان یک کلید نوری عمل میکند . DMD از حدود ۳/۱ میلیون آینه میکروسکوپی تشکیل شده است که هر یک به تنهایی تا ۵۰۰۰ بار در ثانیه می توانند به جلو و عقب حرکت داده شوند ( خاموش و روشن ) . فرکانس بسیار بالایی که توسط چشم انسان قابل رویت نمیباشد . رنگها توسط چرخه رنگی که متشکل از سه رنگ رنگ اصلی ( قرمز- سبز- آبی ) است ایجاد می گردند و بدینوسیله با بهره گیری از پردازش دیجیتالی ، تصاویری با کیفیت بسیار بالا حاصل می گردد.
مزایای DLP
۱- چون درDLP پيكسل ها به هم نزديكتر هستند ،پديده “Screen Door” كمتر به چشم مي خورد و در نتيجه تصاوير ويدئويي صاف تري ارائه ميدهد.
۲- کنتراست در دستگاههاي DLP به مراتب بالاتر است.
۳- به دليل اينكه پروژكتورهاي DLP از اجزاي كمتري تشكيل شده اند، حجم و وزن كمتري دارند.
۴- طول عمر پروژكتورهاي DLP از پروژكتورهاي LCD بيشتر است .
مزایای LCD
۱- پروژكتورهاي LCD نور بهتري نسبت به DLP دارند. يعني با وجود داشتن لامپهایي با ميزان برق مصرفي (وات) يكسان، LCD تصوير روشن تري توليد ميكنند.
۲- رنگ هاي توليدشده توسط LCD پررنگ تر هستند و اين سبب ميشود حتي اگرميزان روشني رنگ سفيد در پروژكتورهاي DLP بيشترباشد، رنگ هاي LCD به چشم بيننده تصوير روشن تر بنظر بيايد.
۳- تصاوير توليد شده توسط LCD، واضحتر و دقيقتر هستند.
رزولوشن تصوير:
رزوليشن هاي موجود در بازار در چهار گروه تقسیم بندی می گردند:
:یا ۸۰۰ در ۶۰۰ پیکسل SVGA
ويدئو پروژكتور با رزولوشن ۶۰۰*۸۰۰ مناسب براي افرادی كه محدوديت بودجه دارند و به دنبال خرید ارزانترین دیتا پروجکشن هستند. این سری از دیتا پروژکتور کاربرد آموزشی از قبیل مدارس، آموزشگاه و مراکز آموزشی دارند و مي تواند انتخابي خوب براي ارائه مطالب و نرم افزارهاي همچون پاورپوینت باشند
XGA يا ۱۰۲۴ در ۷۶۸ پيكسل :
ويدئو پروژكتورهاي XGA دارای کیفیت تصویر عالی برای نمایش فیلم و عکس و ارائه مطالب در سالن های کنفرانس، دانشگاه ها و منازل می باشند که به جرات می توان گفت که دارای کیفیت بالاتری نسبت به تلویزیون های LCD و LED دارند. اگر مشکل بودجه ندارید، بهترین انتخاب برای خرید دیتا پروژکتور، رزولوشن ۷۶۸*۱۰۲۴ می باشد که قیمت معقول به صرفه ای دارند.
WXGA يا ۱۲۸۰ در ۱۰۲۴ پيكسل:
ويدئو پروژكتور SXGA داراي رزوليشن بالايي هستند و قيمت بالاتري هم دارند.اين محصولات هدف كاربران خصوصي و سطح بالايند که به رزولوشن HD معروف هستند .معمولا براي كنترل و فرمان ، مهندسي و نرم افزارهاي CAD/CAM استفاده مي شوند كه پيكسل هاي ريز و لبه هاي جزئيات ، مهم ترند .
Full HDيا ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پيكسل :
Full HD ویدئو پروژکتوربراي افرادی كه به دنبال پخش تصاویر با رزولوشن خيلي بالا هستند، مناسب می باشد. اين ويدئو پروژكتورها خيلي گران قیمت هستند و به سینمای خانگی شهرت یافته اند که بهترین جایگزین تلویزیون های Full HD به شمار می آیند. یکی دیگر از مزایای این دیتا پروژکتورها اینست که می توانید هیجان فیلم های Full HD سه بعدی .را در خانه خود تجربه نمایید
روشنايي تصوير:
پروژکتور ها از نظر میزان روشنایی در طیف وسیعی قرار دارند. در شرایط برابر، روشنایی بیشتر پروژکتور باعث افزایش قیمت آن می شود. وقتی بحث بر سر روشنایی بالاتر باشد، انتخاب ساده است: با توجه به پولتان پروژکتوری را بخرید که بیشترین روشنایی را دارد. نکاتی که باید به آن ها توجه کرد:
– کاربرد شما چیست؟
کاربرد هایی نظیر آموزش و جلسات کاری به خاطر نیاز به دیدن جزئیات یا خواندن متون، نیازمند شدت روشنایی بیشتری هستند. در چنین کاربرد هایی فضای سالن هم باید نور بیشتری جهت نوشتن و ارتباط با مخاطب داشته باشد. کاربرد هایی که در طی آن ها تصاویر گرافیکی و یا فیلم نمایش داده می شوند معمولاً نیاز زیادی به روشنایی ندارند.
– چقدر نور وارد سالن می شود؟
در یک سالن تاریک، بدون توجه به شدت روشنایی پروژکتور، تصویر ایده آل نمایش داده می شود. به هر حال طی هر جلسه، به کمی نور جهت نوشتن و یا ارتباط چشمی حضار نیاز است. در سالنی که قادر به کم کردن نور آن نیستید و یا نور خورشید بصورت مستقیم به پرده می تابد باید از پروژکتوری با شدت روشنایی بیشتر استفاده کرد.
– معمولاً چند نفر در سالن حضور دارند؟
پاسخ سوال فوق سایز تصویر مورد نیاز را برای اینکه تمامی حضار بتوانند تصویر را بدون مشکل ببینند مشخص می کند. هرچه تعداد حضار بیشتر باشد تصویر باید بزرگتر بوده، در نتیجه پروژکتور با شدت روشنایی بیشتری مورد نیاز است.
تقسیم پروژکتور ها از نظر شدت روشنایی :
کمتر از ۱۰۰۰ انسی لومن : کمترین خروجی نور و پایین ترین قیمت را دارند. در صورتی که پروژکتوری با این شدت روشنایی را انتخاب می کنید توجه داشته باشید که انتخاب شما به این معنی است که می خواهید مطالب خود را در سالن هایی تاریک و یا با نور بسیار کم ارائه نمایید.
بین ۱۰۰۰ تا ۲۷۰۰ انسی لومن : چنین دستگاه هایی برای جلسات کاری عادی و یا کلاس های آموزشی مناسب هستند. ارائه مطالب با چنین سیستم هایی می بایست در سالن هایی با نور کنترل شده برگزار شود اما دیگر به سالن تاریک یا خیلی کم نور نیازی نیست.
از ۲۷۰۰ تا ۳۵۰۰ انسی لومن :این کلاس شامل پروژکتور های قابل حمل و با کارایی بالا است. این دستگاه ها برای سينمای خانگی، سالن های جلسات و کلاس های بزرگ مناسب هستند. با چنین دستگاه هایی تغییر نور سالن تاثیر چندانی بر روی تصویر نخواهد داشت. همچنین می توان از سایز های بزرگ تر تصویر نیز بهره جست.
۳۵۰۰ انسی لومن و بالاتر :قیمت چنین دستگاه هایی به ویژگی های خاص آن ها نیز بستگی دارد. چنین دستگاه هایی برای کاربرد های مختلف قابل استفاده هستند از جمله سالن های کنفرانس با ظرفیت بالا، جلسات هیئت مدیره با تعداد حضار بالا، سالن های آموزشی، تالار ها، کنسرت ها و…
كنتراست
كنتراست نسبتي است بين تاريكترين و روشنترين قسمت تصوير
وزن
برای پروژکتورهای پرتابل وزن پارامتر مهمی است اما اگر قراراست پروژکتور ثابت باشد وزن آن اهمیت زیادی ندارد.
تعداد و نوع خروجی ها
نوع ورودی / خروجی | کاربرد |
HDMI | انتقال غیر فشرده همزمان تصویر و صدا بصورت دیجیتال |
DVI-I | استفاده از سیگنال های دیجیتال برای انتقال اطلاعات ویدئویی |
Computer/RGB | جهت اتصال به مانیتور، استفاده از سیگنال عمودی، افقی، و سه سیگنال آبی، سبز و قرمز(RGB) |
S-video | سیگنال آنالوگ انتقال ویدئو، از دو سیگنال جداگانه (Luminance) و (Color) جهت انقال تصاویر استفاده می نماید. |
USB A/B | نوع A مستطیلی شکل و معمولا به Host یا Hub و خصوصا به کامپیوتر وصل میشود. نوع B مربع شکل و به تجهیزات جانبی نظیر دوربین دیجیتال وصل میشود. قابلیت ارسال صدا از کامپیوتر به پروژکتور و استفاده از کنترل از راه دور به عنوان موس نیز با این پورت قابل محقق شدن است. |
RJ45 | پورت اتصال به شبکه جهت استفاده خاص مانند کنترل عملکردهای پروژکتور توسط کامپیوتر |
کنترل راه دور
بوسیله این قابلیت به کاربر این امکان داده میشود که دستگاه را بوسیله یک دستگاه کنترل از راه دور مدیریت نماید. ارزش این کار هنگامی حاصل میگردد که دستگاه در مکانی مرتفع یا در محلی غیر قابل دسترس نصب شده است.
بزرگ نمایی
به این مفهوم که در صورتی که لنز را در حالت حداکثر تنظیم نماییم، نسبت به حالت حداقل تصویر ۱۵ درصد بزرگتر خواهد بود. حال با توجه به فاصله دستگاه از پرده نمایش میتوانیم به اندازه دلخواه تصویر دست یابیم.
طول عمر لامپ
مقدار عمر لامپ تصویر معمولا به ” لامپ اشاره دارد.” نیمه عمر” لامپ زمانی است که روشنایی لامپ به نصف میزان زمان نو بودن آن می رسد. در این حالت لامپ کار میکند اما نور آن به تدریج شروع به کم شدن میکند. میانگین عمر لامپ پروژکتور ها ۲۰۰۰ ساعت است. بخاطر قیمت بالای پروژکتورها عمر لامپ یکی از فاکتورهای مهم است .
تفاوت ویدئو پروژکتور و دیتا پروژکتور چیست ؟
همیشه برای خریداران پروژکتور این سوال پیش می آید که تفاوت بین اسم های ویدئو پروژکتور و دیتا پروژکتور که در بازار به کار می رود چیست ؟ گاهی اوقات یک فروشنده از یک اسم استفاده میکند و فروشنده بعدی از اسم دیگر. حتی گاهی اوقات ویدئو پروجکشن هم به گزینه ها اضافه میشود و مصرف کنندگان گیج تر از قبل از ما میپرسند تفاوت این محصولات در کجاست ؟
زمانیکه پروژکتور ها تنها وسیله ای برای نمایش ویدئو و فیلم بودند اسم ویدئو پروژکتور کاربرد بسیار زیادی داشت اما این روزها که پروژکتور ها برای نمایش فایل های متنی ، تصاویر مختلف ، عکس های پزشکی ، فایل های پاورپوینت و غیره به کار میروند از کلمه دیتا که در زبان انگلیسی به معنای ” اطلاعات ” است به کار میرود. پس در عمل تفاوتی بین ویدئو پروژکتور و دیتا پروژکتور وجود ندارد چرا که پروژکتورهای موجود در بازار خیلی وقت است از نمایش تنهای ویدئو فراتر رفته و انواع فرمت های ” اطلاعات ” را نیز به نمایش میگذارند.
شرکت ایده آل گستر در سال ۱۳۸۲با شماره ثبت ۲۹۵۹۷۴از اداره ثبت شرکتها و مالکیتهای صنعتی، فعالیت خود را به عنوان نماینده فروش و نصب محصولات مخابراتی پاناسونیک در ایران آغاز نمود. این شرکت با بهره گیری از نیروهای مجرب و دوره دیده در مدت کوتاهی توانسته جایگاه خوبی را در بین سایر نمایندگیهای پاناسونیک کسب نماید. تخصص ما نصب و راه اندازی انواع مراکز تلفن سانترال پاناسونیک در ظرفیتهای مختلف می باشد و همواره سعی نموده ایم همچون شرکت پاناسونیک در بین رقبای تجاری خود پیشرو باشیم و خداوند را شاکریم که در این راه همواره موفق بوده و هستیم.
منبع :مجموعه وبسایت های شرکت ایده آل گستر
.
نظر خود را بنویسید